29.02.2012 г.

Педикюрът

Наближава сезонът, в който краката ни ще са на показ. И нямам предвид само да са епилирани, а и с красив педикюр, за които трябва да се грижим целогодишно. И не само, защото естетически е по - красиво, а и от хигиенична гледна точка.




Ето основните стъпки, които трябва да се спазват при грижата за краката в домашни условия:
I. Поставете краката си във ваничка с топла вода, в която предварително сте разтворили малко морска сол  за 10-15 минути.Подсушете ги.
II. С помощта на пемза или със специална пила за крака обработете  зоните с по-груба кожа.
III. С леко втриване нанесете ексфолиант и отново поставете ходилата във ваничката, напълнена само с топла вода за 2-3 минути. Можете да заместите ексфолианта за крака с домашно приготвена смес от 2 с.л. за­хар и 1 с.л. зехтин.
IV. Подсушете ги внимателно.
V. Нанесете крем с хидратиращо, подхранващо и омекотяващо действие на ходилата, както и на кожичките в основата на ноктите и след няколко минути ги избутайте назад, без да ги режете.
Vi. Отстранете стария лак, отрежете и изпилете ноктите в квадратна форма. Важно е ъглите да не се намаляват и скосяват много, тъй като това може да причини врастването им навътре в кожата, което е доста болезнено и неприятно.
VII. Преди да лакирате ноктите, разделете пръстите с памучета или специални разделители, които са по-практични, тъй като не оставят власинки.
VIII. Можете да лакирате ноктите на краката си в екстравагантни цветове, което не значи, че и на ръцете трябва да са в същия цвят. Не забравяйте първо да нанесете база за лак, за да избегнете пожълтяването на ноктите.






Желателно е след употреба инструментите да се дезинфекцират.


Ето и няколко клипчета :) Приятно гледане :)







Няма коментари:

Публикуване на коментар