16.02.2012 г.

Да поговорим за екстеншъните






Красотата иска подръжка. Това важи с пълна сила и за екстеншъните, които вече масово се ползват, но не всички са наясно как се поддържат. Всеизвестно е, че има изкуствени и естествени. За изкуствените се препоръчва употребата на дървена четка с метални бодли, които да не наелектризират изкуствената коса.

                                         

Според този сайт , за да начупим с преса изкуствената коса трябва предварително електрическата пресата да е загрята на 150 - 180 С. След, което напръскваме косата с вода и за 9 сек. обработваме всеки кичур. Изчакваме 5 сек. косата да се охлади в шепите ни, като повтаряме обработката на косата за 9 сек. и охлаждането й до желания резултат.



                                                       
А ако желаем да я изправим отново загряваме пресата до споменатите градуси и прекарваме пресата по косата бавно. Оставяме я да изстине. Изправянето и охлаждането повтаряме до получаването на желания резултат. Желателно е косата да се реши всекидневно със специална четка. Можем да я мием с хладка вода и неутрален шампоан, след което я разпръскваме и оставяме да изсъхне.



За естествената коса се знае, че грижите за нея са като за нашата си коса - решим я, къдрим я, изправяме я, боядисваме я. Но не всеки се грижи за нея, а именно преди да я измиете да я срешите със специална четка, да я миете с хладка вода и малко количество шампоан, да я разрешите внимателно и оставите да изсъхне.









А на тази страница в Интернет може да намерите отговори на своите въпроси за екстеншъните.

Няма коментари:

Публикуване на коментар