11.02.2012 г.

Воден маникюр




За постигането на този  маникюр не е необходимо да ходите на маникюристка. Tъй като маникюрите са ми слабост реших да споделя с вас една интересна техника, с която да постигнете този ефект.




 Ще са ви необходими съд с хладка вода, различни цветове лак за шарките и един за основата, както и топ лак, клечка за зъби или дървено шишче. По начало си оформям ноктите и премахвам кожичките, а след това нанасям и лака за основата  изчаквам докато изсъхне и чак след това се заемам с направата на шарките за маникюра. В съда с хладката вода започвам да капвам от лаковете, които е желателно да са по - течни, а не гъсти.


В центъра на всяка капка лак  поставям следващата. Може да се поставят множество  цветове. Когато се оформят кръговете с помощта на клечката за зъби или шишчето започвам да разнасям  лаковете, за да се смесят.




Когато получа желаната шарка потапям нокътя си в съда.



С помощта на клечката обирам останалата част от лака, а ко не желаете да изцапате кожата около нокътя може да я облепите с тиксо. След като извадя пръста си почиствам около нокътя с лакочистителя, но внимавам да не засегна нокътя. Изчаквам малко да засъхне и лакирам с топ лак.


 Аз предпочитам да акцентирам по палеца и безименния, но и върху всички нокти няма да стои зле.



Това са моите нокти , но за съжаление маникюра не си личи много добре.


Ето и клипчета:































Няма коментари:

Публикуване на коментар