12.02.2012 г.

Боядисване на вежди






Наскоро в woman.bg прочетох, че са актуални изрусените вежди.







 Тъй като и аз съм се замисляла дали да не си ги боядисам реших да разясня по темата. Ако не ви се налага недейте , но в повечето случай независимо,  че някои от нас нямат нужда ( имат добре оформени вежди, гъсти, без празнини на места ) се подлагат на процедурата. Желателно е преди да се решите на тази стъпка да сте наясно дали го желаете и дали ще можете да поддържате цвета на всеки 15 дена. Масово момичетата ходят при козметик за процедурата, защото риска нещо да се обърка е минимален, а и ще чуят компетентно мнение. Преди да започнете решете какъв цвят да са веждите ви - за тъмнокосите дами се препоръчват няколко тона по-светли вежди, а за светлокосите обратното .





Може да опитате с молив или сенки за вежди, докато откриете вашия цвят.



Важно е да знаете, че има боя за вежди и мигли с нея те се боядистват.




 Не е желателно да ползвате боята за коса. Като цяло самата процедура не е сложна: смесва се боята, кожата около веждите се очертава с вазелин, за да не се цапа . След, което с помощта на гребенче, се разнесе боята по формата на веждите и по посоката на растежа, изчаква се до времето указано на боята и се отстранява. Но ако решите да пробвате сами у вас ето и няколко клипчета :














2 коментара:

  1. За трайността на боята зависи много от самата кожа, на мои клиентки боята е падала на 5-ия ден, на други е издържала и 2 седмици. Много относително :) Хубава статия! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Блогодаря за положителния коментар от твоя страна :) Старая се да бъда полезна :)

    ОтговорИзтриване