4.02.2012 г.

Размерът е от значение




Много от нас се чудят кой размер сутиен да си купят, защото не винаги красивия модел стой добре на гърдите ни - сплесква ги,  презрамките стягат, а закопчалката отзад се е качила между плешките ни. Затова реших да обясня как с метърче и елементарни математически познания можем да определим подходящия размер за нас.


 Първото нещо, което трябва да направим е с помощта на метърчето да измерим гръдната си обиколка под бюста, ако числото е нечетно прибавяме 13, а ако е четно 10. По този начин получаваме размера на сутиена. След това с помощта на метърчето измерваме и най - изпъкналата част на гърдите, за да разберем размера на чашките:
  • ако двете числа съвпадат чашката е АА
  • ако има има разлика от 2,5 см. чашката е А
  • ако има разлика от 5 см. чашката е B
  • ако разликата е 7,5 см. чашката е С
  • ако разликата е 10 см. чашката е D.
 Примерно, ако обиколката под бюста е 60, то числото е четно и добавяме 10,т.е. размера на сутиена е 70. Ако размера на най-изпъкналата част е 75, то разликата е 5 см. Следователно чашката е B. В такъв случай вашия сутиен е 70B.








Но понякога и правилният размер сутиен не стои добре затова в магазина премерете избрания от вас модел, за да разберете най - добре дали кройката пасва на гърдите ви.







Няма коментари:

Публикуване на коментар