7.02.2012 г.

Очна линия или молив за очи ?



Понякога чудили ли сте се кое да изберете очна линия или молив? Аз лично да :) С молива за очи по-лесно се гримираме и дори да сбъркаме по - лесно се премахва. С него очертаваме очите и създаваме впечатление за хипнотичен поглед. Използвайки светли цветове с молива ние "отваряме окото", докато с по -  тъмните цветове трябва да се внимава. Когато използваме молив е необходимо да знаем, че светлите моливи се използват със светли сенки, а тъмните моливи с тъмни сенки. Когато нанасяме молива започваме от вътрешната страна на окото към външната част, плътно до миглите, но не е желателно да нанасяме молив, където се събират миглите, защото ще постигнем клюмнал поглед.


 За да нанесем молива равномерно можем да използваме четчица, а ако желаем да създадем усещане за изтънчен поглед нанасяме линия, която е по - плътна към края на окото и с извивка. Когато нанасяме молива трябва да гледаме надолу и леко да повдигнем веждата.


Ако пък желаем да очертаем долната част на окото трябва да знаем, че  оптически окото ни ще изглежда по-малко и това става като очертаем окото не с върха на молива, а с частта най-  близка до основата на молива. Трябва да имате предвид, че молива трябва да е мек,а не твърда, за да не нараним окото докато се гримираме.




Някак си в последно време очната линия като че ли измести молива за очи. Макар че тя се нанася по - прецизно, по- трудно се и почиства, но не седи така бледо като молива. Преди да нанесете очната линия сложете пудра по клепача, за да не ви се размаже и така да загуби ефекта си. Ако имате малки очи е добре да сложите от очната линия само във външния край на окото, ако ли не можете да прокарате линия от вътрешния към външния ъгъл по-този начин очите ви ще са по-красиви и изразителни.


Най- удобния начин за нанасяне на очната линия е като сте седнали и лакътят на ръката, с която нанасяте очната линия да е опрян в масата. А с другата ръка леко да изтегляте клепача под веждата, за да нанесете линия.


И тук, както и при молива движението е от вътре на вън и близо до основата на миглите. Дебелината на очната линия зависи от модните тенденции, но има и класика.



    


Близо до основата на миглите и завършваща с лека чупка.Ако сбъркате може с тампонче или клечка за уши да отстраните несъвършенството.














Няма коментари:

Публикуване на коментар