13.02.2012 г.

Целувка?





Всяка от нас има поне по едно червило в несесерчето си. Но не е достатъчно само да си закупите грим, трябва да можете и да го ползвате правилно. И тук нямам предвид преди датата на изтичане, а начините за нанасянето му. В момента се предлагат множество червила, има разнообразие от цветова гама и цени. Важното е да знаете, че ако червилото ви не е от дълготрайните е желателно преди да го нанесете по устните да сложите по тях малко пудра или фон дьo тен. Така, то ще се задържи по - дълго време върху устните ви. другото, което трябва да знаете е, че преди да нанесете червилото желателно е да очертаете устните с молив. И нямам предвид класиката от 90.

Само дето моливът трябваше да е черен на цвят :)

Моливът трябва да е в тон с цвета на червилото или поне един тон по - светъл. След като нанесем желаното червило ( може да го нанесете и с помощта на четчица или пръсти ) притискаме между устните си парче хартия. Ако устните ви са напукани преди да нанесете пудрата и молива използвайте балсам за устни. Когато нанесете червилото може да поставите глос в същия цвят или безцветен.




Когато очертаваме устните с молив започваме от средата на горната устна, за да очертаем извивката. След това нанасяме от молива по външните ъгли на горната устна. След това продължете с долната устна, като пак започнете от средата. И тук при очертаването на устните има няколко тънкости :
  • Ако имаме плътни устни и искаме оптически да ги смалим с молива очертаваме от вътрешната страна на естествения им контур.
  • Ако искаме оптически да уголемим устните си с молив очертаваме външната страна на естествения контур.
  • Ако имате много тънки устни очертаваме средата на горната устна, сякаш рисуваме сърчице.
  • Ако устните са асиметрични уголемете или  изтънете с молив проблемните места.
  • Ако извивката на горната устна е ъгловата с молива я "заоблете".

Ето и няколко клипчета, за устни, които са готови за целуване :)




























Няма коментари:

Публикуване на коментар