24.01.2012 г.

Усещане за жена: Гримът. Веждите.



Очите са прозореца ни към света и затова трябва да се отнасяме с особено внимание към тях. Но тези прозорци имат и рамки, за които също трябва да се погрижем, защото понякога придават комичен вид на притежателя си.




 Оформянето на вежди може да стане, както в домашни условия, така и при козметик. По начало препоръчвам именно той да се погрижи за оформянето на веждите, тъй като те са едно от първите неща, които човек забелязва у другия, а и защото ще го направи професионално. За да си оформите веждите у дома е нужно малко свободно време и желание. Необходими ви са пинсета, гребенче, ножичка за вежди. Някои предпочитат да се оформят веждите с конец или кола маска. За мен това не е удачно тъй като риска там  да развалите формата им с неправилно отскубнато косъмче е по-голям. Застанете пред огледалото и се вгледайте, трябва да определите каква форма на веждите е подходяща за лицето ви.  В повечето случай природата си е свършила чудесно работата и единственото, което е трябва да направите е да почистите с пинсета долния край на веждата, да отделите не нужните косъмчета. А относно горната линия на веждите желателно е да не се пипа, защото прави погледа по - изразителен.



На снимката е илюстрирано как да определим дължината на веждата. Като кръстосате молив или си представите двете пресичащи се линии. Първата линия съединява носа и вътрешния ъгъл на окото, а втората линия носа с външния ъгъл на окото. Косъмчетата, които са извън линиите се отскубват. Косъмчетата  между веждите също се премахват,  защото оптически събират очите. Опъвайки кожата в участъка, които обработвате започнете са махате косъмчетата. Винаги от долния край на  веждата и по посока на растежа. като от време на време отпускате опънатата кожа, за да проверите формата на веждите. Когато приключите с оформянето на веждите ги почистете от малките косъмчета с тампон напоен с лосион, за да се успокои кожата. Бялата линия на снимката ни показва къде трябва да бъде чупката на веждата. Ако имате редки вежди или оредели на места е желателно да ползвате молив за вежди или сенки. Тогава срешете косъмчетата надолу и нанесете с леки щрихи между косъмчетата от молива. После разрешете веждите обратно нагоре. Цвета на веждите може да си е вашия естествен или да ги боядисвате на 4 до 6 седмици. Като много светлите вежди могат да се потъмнят, а тъмните да се изсветлят, за да се избегне всекидневното гримиране. Предлагам ви и няколко клипчета :) Приятно гледане :)
















Няма коментари:

Публикуване на коментар