26.01.2012 г.

Якичките отново са на мода

Всичко ново е добро забравено старо! Според руския сайт отново моден, актуален и удобен детайл е якичката, която е от любимите ни вещи за украшение.



Парадоксът " шкафът е препълнен, а няма какво да облека" е показателен за много момичета, но решението е една чудесна вещ, проста, както всичко гениално - якичка. Съчетанието й с блуза или пуловер ще е трудно, но подвижната якичка от мъниста и камъни или мъниста и дантела може да преобрази любимата ви вещ до неузнаваемост. Освен това е и много актуална. Няколко сезона назад в колекциите на Miu Miu и Прада има предложения за подвижни яки. Трендът се харесва по начина, по който се представя от дизайнерите Louis Vuitton, Antonio Marras и други за сезона есен - зима  2011/12 . Якичките могат да бъдат разнообразни от към текстура, форма и аксесоар. Детайлите са от мъниста, кристали, камъни закрепени от външната старана на яката или зашити  от двете й страни на ленти. Също така яката може да бъде монофонична или печат върху плат.







Любимият пуловер ( без яка ) вече може да се превърне в модерна жилетка, която може да бъде носена , както на приеми така и на срещи. Прекалено секси рокля може  да бъде по умерена и тежка за случая. Подвижната яка е един вид маска за дрехите. Ежедневните дрехи могат да се превърнат в изключително модерни. Бродираната яка може да послужи като самостоятелно украшение щом се носи с рокля - бюстие или с топ без презрамки, както и с гащеризон с голи рамене. Освен това дизайнерите предлагат  и яка риза, която да може да се носи под якето или палтото. Трикотажната яка е под формата на широк пуловер, който  ще топли по време на разходка и лесно ще се сваля в стаята.











Якичките могат да бъдат , както със заострени ръбове така и с обли. Не е трудно да решите каква форма би ви отивала. Ако имате остра брадичка, изразени скули и остър нос изберете заострените якички, които ще ви подхождат и хармонират. На пълни устни, бузи и заоблена брадичка подхожда заоблена якичка, защото предава нежност.А ако чертите на лицето ви имат, както заострени така и заоблени форми ,то  можете да носите всякакви яки.
Кожените яки може да носите над палтото си или коженото яке. 






За изработката на яките се ползва голямо разнообразие кожи с дълъг или къс косъм, телесни или ярки цветове, дори и изкуствена кожа. Освен това якичките биват кожени, метални, от керамика,пластмаса и вериги. Няма ограничения за формата или цвета.
Ако сред разнообразието от модни яки, не можете да намерите, това което ви е нужно - направете си я сама. Проявете фантазия,при този тренд няма граници. Важното е само едно: ако към роклята или блузата има "родна" яка ,то подвижната яка трябва да е прикрива или да съвпадат по форма. Смело се запасявайте с якички, те ще обновят и преобразят гардероба ви!





Няма коментари:

Публикуване на коментар