18.06.2012 г.

Топ лакове за лятото




След като предложих прическите, които смятам, че са актуални за сезона. Реших да ви предложа и лаковете, които мисля, че са актуални. Дано ви харесат, защото за мен са сладурски и безкрайно цветни, а както знаем подходящия маникюр допълва перфектно тоалета.
И нека вметна, че не  е модерно да се ходи с неподдържани нокти или олющен лак.По-скоро е признак на лоша хигиена лично за мен.






























































15.06.2012 г.

Online пазаруване ( част 2 )






Така .... От къде да започна?
Сетих се :) От мързела ми. Мързи ме рано сутрин да стана и да обикалям по магазините, мързи ме и в тези жеги. Мързи ме да влизам от магазин в магазин, да знам какво търся, а да не го намирам. За това докато стоя пред компютъра разглеждам различни сайтове, в които предлагат повече от изкушаващи артикули и по - евтини, отколкото в България. А вярвайте ми случвало ми се е в сайта да видя дадена дреха и после в някой магазин. Надценката е потресаваща.
Затова реших да опитам и аз да си поръчам online дрехи и обувки.


В началото се двоумях дали наистина ще си получа нещата, защото на повечето сайтове искат предварителен превод на парите. Ами, ако ме излъжат? Дали ще си преценя правилно размера?
И моето решение бе да прочета из форумите, да поговоря с приятели, които са си поръчвали или живели поне в Англия, за да ми подскажат кой е моят размер. Отделих си достатъчно пари и поръчах дрехи чрез сайт за online пазаруване.


Набелязах си модели, отделих парите, свързах се със сайта, заплатих и остана нервното чакане от 10 до 12 дена. През които все се питах, ами ако е поредната измама?
Е, оказа се, че не е измама :) Нещата ми пристигнаха и с тях смесените чувства - част от нещата не си отговарят на снимката, а друга част на размера ( вината си е моя, докато се науча и преценя ...). И съответно подаръци за майка ми, приятели, познати... Преценявам на кого как ще му стои и дали би му допаднало и ето подарих няколко щастливи усмивки :) на своите близки.
Зарова ето и моите препоръки:

  • Бъдете бдителни. Поръчвайте си само от сайтове, за които сте сигурни, че няма да Ви излъжат. 
  • Внимавайте и с предоставянето на лични данни, банкови карти и др.
  • 3Когато си харесате нещо представете си цветовете му в най - лошия случай, защото не винаги цвета отговаря на снимката.
  • Внимателно четете анонса към стоката. Материя, размери...Аз така с една чанта изгорях. Не бях прочела размерите и си я представях голяма, а когато пристигна се оказа малка. Бях и много разочарована от външния й вид. Все едно брезент изрисуван с цветя. Подарих  я на майка ми.
  • Внимавайте и за размерите. Това може би е най - важното, защото примерно англичаните са по - едри от нас и тяхната S не е като китайската S, където са по - дребни по телосложение. Така аз изгорях с един панталон, подарих го. Примерно в амазон има таблица с размери,  където са дадени и сантиметрите. Това много повече улеснява. Ако пазарувате през ebay oбувки или през prodavalnik задължително питайте за дължината на стелката. Така ще сте сигурни, че ще Ви стане.
  • Ако стоката Ви е в Китай или някъде другаде извън Европа, но я поръчвате от Англия много внимавайте, защото стоки , които се поръчват в рамките на ЕС не се обмитяват, а ако са извън него да. Попитайте продавача, за да не се окаже, че трябва да платите повече.                                 
  • И не на последно място, ако пазарувате оnline , но от сайт за групово пазаруване питайте дали са на процент от стойността на артикулите или имат фиксирана тарифа и колко време е доставката.


Но най -  добре , за да си спестите купища главоболия, защото понякога евтиното излиза скъпо, както и аз се убедих да си пазаруваме по старомодния начин. С приятелка под ръка по магазините: забавлявате се, укрепвате приятелството и има човек с обективна оценка кое как ви стои.


9.06.2012 г.

Online пазаруване


В последно време се заговори за online пазаруване. Тук ще Ви  покажа моите придобивки чрез online пазаруване, а в скоро време ще публикувам и тема по въпроса.
Дано Ви харесат :)



Пръстен от две части с водно конче.

Aктуален за сезона - златисто, има камъче и е анималистичен.

Гривна от три по-тънки като на всяка гривничка има висулка - сърце, топче, кръгче и детелина.

Актуална е за сезона .

Колие бухал. Много акруално - цветно и анималистично. Акцента пада върху него затова и не нося обеци, когато съм с колието.

Малка дамска чантичка, имитация на змииска кожа в нежно розово  с  регулиращи се дръжки.

Актуална за сезона.

Пантофки. Бели класика за летния сезон, а другите два са актуални модели с пандели и дантела. Цветовете са универсални, за да мога по-лесно да ги комбинирам с останалите си дрехи.

Дънково яке,отново актуално за сезона. Много е удобно и чудесно стои.

Друго якенце в милитари стил - бежово с златисти копчета.

Потници характерни за летния сезон. Памучни, за да диша кожата ми. Самият модел ми допадна затова й купих 3 броя от него. Бяло и черно са класика, а сиво, защото подчертава по невероятен начин цвета на косата ми. А и с тези цветове ще изпъкват аксесоарите ми повече.

Бяла тениска с джобче. Актуална - комбинира се, както с по - спортни дрехи, така и с по - елегантни.  Отново памучна, за да се чувствам по - комфортно.