30.05.2012 г.

Топ 5 на летните прически



Наближава лятото.И...както е известно българките сме едни от най - красивите жени в света, но имаме нужда да подчертаем красотата си. Затова ви предлагам няколко топ прически за лятото.
Кок с подложка.






Тази прическа се налага от няколко сезона насам. Подходяща е, както за делови ангажименти, така и за парти. А и изключително лесна в домашни условия. Нужни са Ви подложка за кок, ластици, фуркети и лак за коса.

Другата топ прическа за лятото е плитката с нейните вариации.






















Това, което е актуално за летния сезон са и къдриците, които стоят естествено, а не на букли.










Все така актуални изправена коса





или на конска опашка.
















И не забравяйте: прическата трябва да хармонира с тоалета ви, предпазвайте косата си с маски и ползвайте аксесоари за коса - модерни са.







29.05.2012 г.

А ти кой цвят си?



Вече не е модерно да казваме "Я дай да ти видя маникюра.", а "Дай да ти видя червилото".
Топ тенденциите за това лято са устни с цвят, много цвят, наситени. Гланцовете пак присъстват, но червилата малко са ги поизместили.
Погледът  е прикован от устните, които са готови за целувка.


















А ти кой цвят си?




Думите са излишни, устните са изкушаващи.




















26.05.2012 г.

Vintage



Едно модно явление, което се наложи в последните години, което аз много харесвам -Vintage.
Истината е, че се заражда през 70-те години на 20 век., когато се появява конфекцията. Тогава в Лондон се появява vintage бутика Biba с модели от 30-те год. Оттогава се налага мнението, че  vintage е вещ от предно поколение, но е била моден писък за времето си.



Понятието vintage първо се използва при винопроизводителите. Естествено за вина от благодатна и качествена реколта, което се цени изключително много. Постепенно понятието придобива по - широк смисъл. Налага се и във фотографията и модата.



За vintage дрехи се възприемат не по - стари от 60-те и не по - нови от 20-30-те. Дрехи, които са били моден писък за времето си,чанти, брошки и обувки. Допуска се и реставрацията им, стига да не нарушава оригиналния общ стил, т.е. дрехите и аксесоарите трябва да са от определен период, а не да се смесват десетилетия. Преди всичко трябва да преценим дали облеклото ни отговаря на обстановката.И ако все още се чувстваме неуверени в този стил, започнете да комбинирате дрехите си с vintage аксесоари - колиета, пръстени, обеци....И когато се почувствате по - уверени може и да носите vintage дрехи.

Много от известните в момента дизайнери ни предлагат дрехи от минали десетилетия, но актуални в момента. Като комбинират по - нови материи с по - стари модели кройки. В следствие, на което се наблюдават няколко вида vintage дрехи:
-оригинален-с дрехи изработени не по - късно от 80-те и не по - рано от 40-те години.
-псевдовинтидж- дрехи, които са изкуствено състарени. Разграничението може да се направи по конците.
- vintage тъкани-не по - късно от 80-те. Два са вариантите от тях се шият автентични кройки или по - съвременни.
- комбиниран vintage- дреха, чиято изработка е микс от съвременни материали и vintage елементи.
-стилизации ала vintage- наблюдава се по фотосесии и модни колекции.
Използват се днес стари мотиви, декорации,кройки, елементи.





Vintage дрехите лесно се намират в Интернет, но цената на онлайн дрехи  е по - висока. И трябва да съобразим, че материята е поизтъняла и размерите не си отговарят към наши дни. Преди да си купите vintage дрехи се запознайте с характерни vintage елементи за десетилетията.
Защото можете да бъдете измамени при закупуването на  дамски дрехи онлайн. Трябва да сте много внимателни при онлайн пазаруване на дрехи .След това можете спокойно да погледнете в магазини за дрехи  от типа втора употреба или гардероба на баба.



Важно условие при закупуването на vintage дрехи е да обърнете внимание на етикета й. Трябва да е избледнял, пожълтял, защото тъканта е стара. Обърнете внимание и на производителя - може вече да не съществува на пазара. Обърнете внимание на дизайна, състава на материята, кройката, силуета, цветовата гама и принтовете.

Всеки избира сам за себе си как да се облича, но vintage дрехите предлагат уникалност. Тя е модна класика.



( Използвани са материали от сп."Всичко за жената"бр.290. Изказвам искрената си благодарност за тази подробна и изчерпателна статия за vintage стила.)








25.05.2012 г.

За най - интимното местенце



С наближаването на летния сезон е необходимо да помислим за външния си вид и то не само за актуалните в момента модни тенденции, но и за личната си хигиена. Някои жени през зимата се "занемаряват",т.е. не се епилират с оправданието, че имат постоянен партньoр или че няма кой да ги гледа изпод дългите и дебели дрехи. И в двата случая не съм съгласна.
Времето се затопли и извадихме летните дрехи. Ред е да разкрием нашите прекрасни тела и докато за повечето е ясно как се епилират крака, ръце, вежди и подмишници, то за триъгълника се знае много малко. И гледайки в Интернет колко зададени теми има по форумите относно епилирането на интимните части, то се убеждавам, че има нужда и от моята публикация ...на базата на личния опит. 


Много момичета се притесняват да идат на козметичка, срам ги е( и мен също ме беше) . За това предпочитат у дома с помощта на епилатор, самобръсначка или кола маска. В два от трите случая е болезнено, но не и нетърпимо, както казват " Трай, бабо, за хубост".
И така нека преминем към по - съществената част :)
Желателно е дължината на косъмчетата да е около 5 мм.- достатъчно дълги, за да ги захванете с кола маска или епилатор, но и достатъчно къси, за да не боли. Ако е за пръв път епилирането, то нека с ножичка се намали дължината. Хубаво е и преди самата процедура да си вземете душче, защото ако първо се епилирате и после си вземете душче има вероятност да се появят пъпчици или косъмчета с обърнат растеж.
Нека сега започна с кола маската. Аз съм доволна от 


Предимството е, че не е необходима лента за отстраняването на космите. Преди да започнете е желателно да нанесете пудра или талк по интимните си части, за да поеме излишната влага. Затопляте кола маската и с помощта на шпатула нанасяте на желания малък участък. Желателно е това да става бърза, защото кола маската бързо се втвърдява . След като нанесете от нея, изчаквате да изсъхне и рязко отлепяте колата по посока обратна на растежа. С нея по - малко й боли, защото е топла и когато я нанасяме порите леко се отварят, като позволяват по - лесното отстраняване на косъмчето. Може да се ползва няколко пъти и струва около 3 лв. След отсраняването на окосмяването е хубаво да минете участъка с антибактериална мокра кърпичка, за дезинфекция или олио, за отстраняване на останала кола по кожата.


И колкото и да ме е срам ще кажа , че лично аз почвам от триъгълника към едната срамна устна, после към другата и накрая към дупето, като си помагам с огледало. На места леко опъвам кожата, за да ми е по - удобно за нанасянето на колата. Но все пак всяка за себе си трябва да разбере как й е най - удобно.


И нека сега продължим с епилатора. Аз имам и също го ползвам за интимните си части. Но за разлика за от колата повече боли. При него е желателно преди и след употреба да се дезинфекцира. Иначе се ползва по същия начин като колата на малки участъци, както ви е удобно, след което се дезинфекцират местата, където е епилирано.
За тези , които нямат епилатор алтернатива е дамската самобръсначка.


Ако нямате свободно време за кола или епилатор ( все пак отнемат около час) или бързате, тя е вашето решение. Преди да се епилирам нанасям  интимен гел, за да не протрия кожата си. И с едно двежение по посока обратна на растежа на косъмчетата прекарвам самобръсначката. Внимавам да не се порежа и често я изплаквам. Ако космите ви са по -  дължи и не го правите има вероятност да се запушат ножчетата. За разлика от колата и епилатора косъмчетата, който после израстват са по-твърди, а на места по две или три. И за съжаление по-често се епилирате с нея на два, три дена. Плюсове за колата и епилатора са, че косъмчетата изтъняват, почват да изсветляват и оредяват, а при самобръсначката, че не боли.



Друга алтернатива е депилатоарът. Кремче, което се нанася на определения участък, изчаква се десетина минути и с помощта на шпатулата се отстраняват космите. За мен е равносилно на самобръсначката с разликата, че повечето кремчета подхранват кожата, но не всички миришат приятно.



И най накрая най - големия срам за мен в началото - козметичката. Както и при обикновената кола преди да идете се изкъпете. Няма място за притеснение, повечето козметички ще ви предразположат - все пак вие не сте първата. Лично аз при тази, която ходя си говорим, така мисълта ми е заета и притеснението изместено. Лягам на една кушетка, като от кръста на долу съм гола. Жената е опитна и бързо ми нанася колата от триъгълника на долу. Слага на малки участъци, притиска с лента и рязко отлепя. Болката е минимална. След което й помагам  като свивам краката като "жабче", за да може по лесно да нанася от колата, а когато е нужно й помагам като придържам срамната си устна в желаната от нея посока. Започва от бикинерията, триъгълничето и към срамните устни. След което лягам по корем и с помощта на ръцете " разтварям задни бузи", за да може да нанесе колата. Когато приключи се нанася олио, което премахва излишната кола, а и дезинфекцира.


След което усещането е друго -  чувствам се като богиня :)























1.05.2012 г.

Как да носим клин






В последно време се наложи носенето на клин. Красиво е, но когато имате подходяща фигура или поне да прикриете несъвършенствата. Но масово наблюдавам момичетата да не преценяват как да носят клин и затова реших тази ми публикация да е по тази тема. Защото понякога вместо да бъдат привлекателни те постигат обратния ефект и стават обект на присмех, както от страна на мъжете, така и от жените. А както знаем в това отношение по - лошо същество от жената няма.

И така нека започна да излагам възгледите си относно носенето на клин :)
Едно от първите неща е да имате ясна представа за фигурата си, защото някои момичета са доста заблудени в това отношение.Ако се налага попитайте няколко приятелки или приятели  за техния честен отговор( без да се сърдите), защото не можете да се видите през техните очи как изглеждате отстрани. И тогава преценете дали изобщо да носите клин. Ако отговора е положителен, то тогава можете да продължите да четете, ако ли не - няма смисъл.
Клинът е удобен за всякакви поводи, а и е доста секси. В момента най - разпространеният е черен на цвят.





Той е актуален и подходящ за всеки случай. Може да се носи, както с ниски обувки, така и с високи. Отворени или затворени обувки...







В съчетание с жилетка или блейзър, които са актуални за сезона. Едно от важните условия при носенето на клин ( освен телосложението ) е и съчетаването му с останала част от тоалета ви. Черният клин успешно се съчетава и с по - цветна горна част. Подходящ е за носене с туники, потници, тениски, блейзъри, елеци, жилетки и ризи. Спрямо цветовата гама на черен клин всичко отива и едно от важните условия е да се съобразят и аксесоарите чанти, шалчета, колиета, обеци. Всичко да е в синхрон, за да няма подигравки зад гърба ви.

Другата варияция, която се налага в момента по улиците е цветният клин, но тук трябва много да се внимава.





Задължително условие за носене на цветен клин е останала част от облеклото да е едноцветна, за да не се получи кичозна или клоунска комбинация.( цветния клин да е препратка към чантата примерно или друг акцент в тоалета) . И в двата случая ще сте под присмех. В общи линии всичко се свежда до вашата естетическа красота, усет и стил.






Ето и няколко показателни клипчета за това КАК да се носи клин: 











И няколко съвета как не бива:
*Ако телосложението не ви го позволява по-добре недейте.




*Ако клина не е достатъчно плътен.




*Ако комбинирате два десена - на клина и горнището.

*В съчетание с колан в горната част на клина ( освен, ако не сте артист). За мен е селско.