28.01.2012 г.

ДА СИ ПОГОВОРИМ ЗА ... ИЗКУСТВЕНИТЕ МИГЛИ




Ако до скоро изкуствените мигли се смятаха за част от грима на певиците, артистите, булките и прочие, то днес нещата не изглеждат така.


 Все повече момичета и жени ползват изкуствени мигли в ежедневието си. Някои ги носят заради модата, докато други, защото природата не е била благосклонна към тях с дълги, гъсти и извити мигли. Аз се числя към първата група. Имам хубави мигли, но изкуствените подчертават зашеметяващо погледа и грима ми.Аз лично съм ползвала от миглите, които могат да се поставят в домашни условия, но има и друг вид - тези, които се ползват само в салоните за красота. Лично аз предпочитам по плътните мигли, защото на снимки излизат по-добре, но по магазините има изключително голямо разнообразие от цвят, дължина и форма.






Тези изкуствени мигли показани на снимката са удачни за ежедневието или дискотека, парти.

Изкуствените мигли на тази снимка са подходящи за артисти ,или фотосесии. 

И един съвет от мен, не разчитайте само на лепилото, което си купувате с миглите. Добре ще е да си купите и специално лепило за мигли, защото в повечето случай това, което си го купувате с миглите не лепи добре и има вероятност миглите да почнат да ви се разлепят по средата на партито. Вторият вид мигли, които се ползват в салоните за красота се вграждат между собствените ви мигли и е  важно  да бъдат правилно поставени, защото от това зависи трайността им. Тези снопчета стоят уникално красиво, но трябва да се внимава при махането им, защото може да отскубнете част от своите мигли.


И резулатите с изкуствените мигли са  зашеметяващи.




Красив поглед, които отваря окото и подчертава цвета на окото и формата на веждите.
А сега за самото поставяне на миглите. Не е нещо сложно преди да си поставите миглите се гримирайте, поставете си черен молив или очна линия над миглата. Извадете изкуствените мигли от кутииката и ги раздвижете, за да могат по - лесно да паснат на окото ви. Вземете миглата и я поставете от вътрешния ъгъл на окото към външния. Вижте как ви стоят, ако е необходимо може да отрежете с ножица излишната част. След като се уверите, че миглите ви прилягат и седи естетически красиво може или на ръката или от тубичката да минете основата на миглата с лепило ,като се стараете да е равномерно и не много. След това с внимателни движения поставете миглите, като леко ги притискате към клепача. и най-важното не лепете мигли върху своите, защото при отстраняването им после ще отскубнете и своите. на места ако е необходимо се добавя очна линия или молим, за да се прикрие основата на изкуствената мигла. И за да не е само на думи съм ви подготвила и няколко клипчета. Приятно гледане :)














Ето и  клипче за поставяне на снопчета :)




И не на последно място, когато сте ползвали веднъж миглите и желаете втри път да ги ползвате, преди да ги сложите почистете ги от лепилото, което е останало по тях, за да могат да се залепят хубаво и ги съхранявайте в оригиналната им опаковка.




26.01.2012 г.

Якичките отново са на мода

Всичко ново е добро забравено старо! Според руския сайт отново моден, актуален и удобен детайл е якичката, която е от любимите ни вещи за украшение.



Парадоксът " шкафът е препълнен, а няма какво да облека" е показателен за много момичета, но решението е една чудесна вещ, проста, както всичко гениално - якичка. Съчетанието й с блуза или пуловер ще е трудно, но подвижната якичка от мъниста и камъни или мъниста и дантела може да преобрази любимата ви вещ до неузнаваемост. Освен това е и много актуална. Няколко сезона назад в колекциите на Miu Miu и Прада има предложения за подвижни яки. Трендът се харесва по начина, по който се представя от дизайнерите Louis Vuitton, Antonio Marras и други за сезона есен - зима  2011/12 . Якичките могат да бъдат разнообразни от към текстура, форма и аксесоар. Детайлите са от мъниста, кристали, камъни закрепени от външната старана на яката или зашити  от двете й страни на ленти. Също така яката може да бъде монофонична или печат върху плат.







Любимият пуловер ( без яка ) вече може да се превърне в модерна жилетка, която може да бъде носена , както на приеми така и на срещи. Прекалено секси рокля може  да бъде по умерена и тежка за случая. Подвижната яка е един вид маска за дрехите. Ежедневните дрехи могат да се превърнат в изключително модерни. Бродираната яка може да послужи като самостоятелно украшение щом се носи с рокля - бюстие или с топ без презрамки, както и с гащеризон с голи рамене. Освен това дизайнерите предлагат  и яка риза, която да може да се носи под якето или палтото. Трикотажната яка е под формата на широк пуловер, който  ще топли по време на разходка и лесно ще се сваля в стаята.











Якичките могат да бъдат , както със заострени ръбове така и с обли. Не е трудно да решите каква форма би ви отивала. Ако имате остра брадичка, изразени скули и остър нос изберете заострените якички, които ще ви подхождат и хармонират. На пълни устни, бузи и заоблена брадичка подхожда заоблена якичка, защото предава нежност.А ако чертите на лицето ви имат, както заострени така и заоблени форми ,то  можете да носите всякакви яки.
Кожените яки може да носите над палтото си или коженото яке. 






За изработката на яките се ползва голямо разнообразие кожи с дълъг или къс косъм, телесни или ярки цветове, дори и изкуствена кожа. Освен това якичките биват кожени, метални, от керамика,пластмаса и вериги. Няма ограничения за формата или цвета.
Ако сред разнообразието от модни яки, не можете да намерите, това което ви е нужно - направете си я сама. Проявете фантазия,при този тренд няма граници. Важното е само едно: ако към роклята или блузата има "родна" яка ,то подвижната яка трябва да е прикрива или да съвпадат по форма. Смело се запасявайте с якички, те ще обновят и преобразят гардероба ви!





ТИ СИ Е*

"Здрав дух в здраво тяло" и "Човек е това, което яде" са изрази, които всеки от нас е чувал. Четем постоянно за здравословно хранене, вредата от гладуването, неправилните диети и един от проблемите на нашето съвремие затлъстяването. Всички сме запознати с ползите и вредите, но защо тогава нищо не се променя? Веригите за бързо хранене все повече забогатяват, лакомията у хората нараства, а там, където гладуват все още продължава да е така. Никои ли не се замисля, че след като се е наял с един сандвич с втория би могъл да нахрани гладуващо дете, а вместо това лакомо го изяжда?! Обществото ни има множество вредни навици и единият от тях е нездравословното хранене (полуфабрикати, бързо хранене, рядко или преяждане) .  Липсва култура, няма изградени навици.Завиждам на хората, които имат баби и дядовци по селата, защото храната произведена от тях е по - малко вредна, отколкото купената с множеството химически консерванти. Коремът те боли, имаш обриви, пъпки, главоболие, високо кръвно изгледай клипчетата и ще разбереш защо.



































Още ли си гладен/а?


*Е в заглавието ще рече консервант, подобрител. От храната, която ни се предлага. Ето и най- често ползваните в храните.

E200   Sorbic acid                  Сорбена киселина. Възможен дразнител на кожата.
E201    Sodium sorbate          Натриев сорбат. Не са познати вредни ефекти.
E202    Potassium sorbate     Калиев сорбат. Не са познати вредни ефекти.
E203    Calcium sorbate         Калциев сорбат. Не са познати вредни ефекти.
E210   Benzoic acid              Бензоена киселина. HACSG препоръчва да се отбягва. Типични продукти са безалкохолни напитки, сокове, ободрителни питиета, люти пастети.
E211  Sodium benzoate   Натриев бензоат. HACSG препоръчва да се отбягва. Типични продукти – както E210.
E212  Potassium benzoate Калиев бензоат. Хора с история на алергии могат да имат алергични реакции. Типични продукти – както E210.
E213    Calcium benzoate      Калциев бензоат. Вж. E212.
E214    Ethyl4-hydroxybenzoate        Етил4-хидроксибензоат. Забранен в Австралия.
E215    Sodium salt                            Натриева сол. Забранена в Австралия.
E216    Propylparaben                        Възможен контактен алерген.
E217    Propyl4-hydroxybenzoate      Забранен в Австралия.
E218    Methylparaben                      Възможни са алергични реакции, главно кожни.
E219    Methyl4-hydroxybenzoate    Забранен в Австралия.
E220    Sulphur dioxides        Сулфонамидни двуокиси. Произвеждат се чрез горене на сяра или гипс. Типични продукти са сурови плодове и зеленчуци, бира, безалкохолни напитки, сушени плодове, сокове, вино, оцет, продукти от домати.  HACSG препоръчва да се отбягват. Могат да причинят алергични реакции у астматици; разрушават витамин В1; трудни за метаболизиране при хора с нарушена бъбречна функция.
E221    Sodium sulphite    Натриев сулфит. Дезинфектиращ/обезгазяващ агент, използван в соковете от пресни портокали. Вж.E220.
E222    Sodium bisulphite                  Натриев бисулфит. Вж. E220.
E223    Sodium metabisulphite          Натриев метабисулфит. Агент при обработката. Вж. E220.
E224    Potassium metabisulphite     Калиев метабисулфит. Вж. E220.
E225    Potassium sulphite                Калиев сулфит. Вж. E220.
E226    Calcium sulphite                  Калциев сулфит. Да се отбягва. Отхвърлен в някои страни. Забранен в Австралия.
E227   Calcium hydrogen sulphite   Калциев водороден сулфит. Да се отбягва. Отхвърлен в някои страни. Забранен в Австралия.
E228    Potassium bisulphite             Калиев бисулфит. Вж. E220.
E230    Biphenyl, Diphenyl             Може да се използва за земеделски цели. Типични продукти са цитрусовите плодове. Забранен в Австралия. Отхвърлен в някои страни.
E231    2-Hydroxybiphenyl/Orthophenyl phenol      Може да се използва за земеделски цели. Типични продукти са круши, моркови, праскови, сливи, сушени сини сливи, стафиди, сладък картоф, цитрусов сок, ананас, пиперки, домати, череши, голи праскови. Забранен в Австралия. Отхвърлен в някои страни.
E232    Sodium biphenyl-2-oxide/Sodium orthophenyl phenol                    Вж. E231.
E233    Thiabendazole              Може да се използа за земеделски цели. Типични продукти са цитрусови плодове, ябълки,, круши, картофи, банани, гъби, месо, мляко. Забранен в Австралия. Отхвърлен в някои страни.
E234    Nisin               Антиботик, извлечен от бактерии. Среща се в бирата, обработените сиренета, доматеното пюре. Не са познати вредни ефекти.
E235    Natamycin      Против образуване на плесени, извлича се от бактерии. Понякога се ползва в медицината  за лечение на candidiasis(кандидоза?).
E236    Formic acid             Мравчена киселина. Да се избягва. Отхвърлена в някои страни. Забранена в Австралия.
E237    Sodium formate          Да се избягва. Отхвърлен в някои страни. Забранен в Австралия.
E238    Calcium formate        Да се избягва. Отхвърлен в някои страни. Забранен в Австралия.
E239    Hexamine                  Да се избягва. Отхвърлен в някои страни. Забранен в Австралия.
E249    Potassium nitrite       Калиев нитрит. Фиксатор/стабилизатор на цвета и консервиращ агент за месо. Нитритите могат да засегнат способността на тялото да пренася/усвоява кислорода и в резултат на това да причинят недостиг на въздух/задушаване, замайване и главоболие. Забранен в храните за пеленачета и деца. Потенциален канцероген.
E250    Sodium nitrite         Натриев нитрит. Вж. E249. Може да се свързва с химикали в стомаха, образувайки нитрозамин. Може да предизвика хиперактивност и други вредни реакции. Потенциално канцерогенен. Забранен в много държави. HACSG препоръчва да се избягва.
E251    Sodium nitrate            Натриев нитрат. Вж. E250. Използван също при производството на азотна киселина, за целите на наторяването и за производството на ферментационни месни продукти.
E252*  Potassium nitrate       Калиев нитрат. Вж. E249. Може да бъде извлек от животински и растителни остатъци/отпадъци. Използва се в барутните експлозиви и в торовете, и в съхраняване/консервиране на месо. Може да причини хиперактивност и други вредни реакции. Потенциален канцероген. Забранен в много страни.
E260  Acetic acid    Оцетна киселина. Главна компонента на оцета. Произвежда се синтетично от дървесина. Използва се в туршии/саламури, лютеници и сосове. Не са известни вредни ефекти.
E261    Potassium acetate     Калиев ацетат. Киселина, добавяна в храните. Типични продукти са сосове, туршии. Да се избягва от хора с нарушена бъбречна функция.
E262     Sodium diacetate, sodium acetate    Натриев ацетат и диацетат. Киселини за храни, регулатори на киселинността. Не са познати вредни ефекти.
E263    Calcium acetate         Калциев ацетат. Киселина за храни, регулатор на киселинността. Страничен продукт на производството на алкохол от дървесина. Използва се за получаване на оцетна киселина (оцет) и за производство на разяждащи боите средства.
E264    Amonium acetate       Амониев ацетат. Може да предизвика гадене и повръщане.
E270*  Lactic acid      Млечна киселина. Киселина за храни, регулатор на киселинността. Получава се чрез загряване и ферментиране на въглехидратите в млечната суроватка, в картофите, в царевичното нишесте или в меласата. Трудно смилаема за бебета. Типични продукти са формули за кърмачета, сладкарски изделия, бонбони, сосове/плънки, безалкохолни напитки, понякога бира.
E280    Propionic acid            Пропионатите се съдържат естествено във ферментационните храни, в човешката пот и в храносмилателния тракт на преживните животни. Може също да се извличат за комерсиални цели от етилен и въглероден окис, пропионалдехид, природен газ и от ферментирала дървесина. Получават се когато бактериите разлагат фибрите. Използват се в хляба и в тестените продукти.
E281    Sodium propionate     Може да доведе до мигрена. Типични продукти са тестените.
E282    Calcium propionate   Вж. E281.
E283    Potassium propionate            Вж. E281.
E290    Carbon dioxide   Въглероден двуокис. Охладител на двигатели, дериват от вародобива. Може да повиши ефекта на алкохола. Типични продукти са вино, безалкохолни напитки, сладкарски изделия.